29 Nisan 2013 Pazartesi

Gaziantep Kan Bağışında Yine Rekor Kırmak İstiyor

2012 ünite kan bağışı alarak Türkiye rekoru kıran Şahinbey Belediyesi, bu rekorunu elinde tutmak için yeni bir kampanya düzenledi.

 

Gaziantep'te geçtiğimiz yıl bir günde tek noktada 2012 ünite kan bağışı alarak Türkiye rekoru kıran Şahinbey Belediyesi, bu rekorunu elinde tutmak için yeni bir kampanya düzenledi. Vatandaşlar da rekora ortak olmak için kan bağışlamaya koştu.
Kampanya ile ilgili düzenlenen törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşı kan bağışçı yapmaya çalıştıklarını belirtti. Tahmazoğlu, "Gaziantep Valiliği, Kızılay ve Şahinbey Belediyesi'nin ortaklaşa organizesi ile bir günde en fazla kan bağışı toplama rekor denemesinde geçen yıl 2012 ünite kan toplamıştık. Bu yıl inşallah tekrar bu hedefimizi, bu rekorumuzu çok daha yukarı taşımak istiyoruz. Bu Gaziantep'in rekoru olacak. İnşallah Gaziantep adını duyurmuş olacağız. En büyük hedefimiz kan bağışçı sayısını artırmak ve çeşitlendirmek. Daha önce hayatında hiç kan vermemiş vatandaşlarımızı da bu kampanyalarla kan bağışçısı yapmak istiyoruz. Ben de bir kan bağışçısıyım, yıllardan bu yana kan veriyorum. Kan verdiğim zaman kendimi çok daha zinde hissediyorum, çok daha dinç oluyorum. Bunun insan sağlığına faydası oldukça fazla. Bunun ötesinde kan ihtiyacı olan bir insana yardımcı olmak kadar güzel bir şey yoktur." dedi.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar da 2005 yılında kan kampanyasına başladıklarında yılda 305 bin ünite kan topladıklarının altını çizerek, "Bu yıl geldiğimiz durumda 2012 yılı sonu itibariyle bir milyon dört yüz atmış dokuz bin ünite kan topladık. Bu kan toplama işi Gaziantep ilinde geçerliydi. Gaziantep'te kendisine verilen hedefi yüzde 93'lük bir hedefi isabetle tutturdu. Gaziantep'teki hastanelerin kan ihtiyacını, bizim kan merkezlerimiz karşılıyor. Dolayısıyla Gaziantep'in herhangi bir kan ihtiyacı, dışarıdan getirilecek bir kan ihtiyacı bulunmamaktadır. Tabi 2012 yılında 2012 ünite kan toplatarak bir rekora imza atan Gaziantep ilinin topladığı 2012 ünitesinin ne kadar kıymetli olduğu, bir yıllık bağışlar içerisinde yapılan kan bağış oranına baktığımızda belli olmaktadır. Kan kampanyalarının hepsi çok önemlidir. Ama bu şehirde yapılan kan toplama kampanyaları toplumda kan verme duyarlılığını artırması için çok önemlidir." diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar kan bağışladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder