29 Nisan 2013 Pazartesi

Kamil Ocak karıştı!

Biber gazı taraftarı sahaya döktü....

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Gaziantepspor ile karşılaştı . Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda oynanan ve  1-0 Gaziantepspor mağlubiyeti ile sonuçlanan maç öncesi ise olaylar çıktı
Stat dışında sıkılan biber gazının stat içindeki tribünlere kadar gelmesi nedeniyle Sarı-kırmızılı taraftarlar sahaya indi. Gazdan etkilenmemek için saha zeminine inen taraftarlara güvenlik güçleri müdahale etti. Bu sırada güvenlik güçleri ve Sarı-kırmızılı taraftarlar arasında arbede yaşandı. Galatasaraylı taraftarların sahaya indiğini gören Gaziantepsporlu taraftarlar da sahaya inmeye çalıştı. Güvenlik güçleri Antepli taraftarlara da müdahale ederek, iki taraftar grubunun bir araya gelmesini engelledi. Sarı-kırmızılı yönetici Abdurrahim Albayrak da sahaya inerek, güvenlik güçleriyle taraftarların çatışmasını engellemeye çalıştı. Olaylarda bir taraftar bayıldı.
Öte yandan bir ambulans, stat çıkışında kaza yaptı. Yaşanan olaylar sırasında rahatsızlanan taraftarlara müdahale etmek üzere çıkış yapan ambulans, bu sırada direğe çarptı. Araç kaza sonrası kullanılmaz duruma geldi.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gaziantepspor ile Galatasaray arasında yaşanan olaylara el konuldu ve soruşturma başlatıldı.
Yapılan açıklama şöyle denildi:
28 Nisan 2013 günü ilimiz Kamil Ocak Stadyumu'nda Gaziantepspor Galatasaray takımları arasında oynanan, Spor Toto Süper Lig karşılanması öncesinde ve karşılaşma sırasında yaşanan; 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi hakkındaki Kanuna Muhalefet kapsamında ele alınan taraftar guruplarının saha zeminine girmesi, guruplar arası çatışma, çatışma sırasında kolluk güçlerinin orantısız biber gazı kullanımı ve maruz kaldıkları bıçakla saldırı muhtevalı eylemler ile sahte bilet ve mükerrer numaralı bilet satışı, iddiaları ile ilgili Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Gelişmelerden ayrıca kamuoyu bilgilendirilecektir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder