29 Nisan 2013 Pazartesi

Gaziantep'te Hafif Raylı Sistem 2 Yılda 12 Milyon Yolcu Taşıdı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hafif raylı sistem, hizmetteki ikinci yılında 12 milyon yolcu taşıdı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hafif raylı sistem, hizmetteki ikinci yılında 12 milyon yolcu taşıdı.
Başkan Güzelbey, 2010 yılının mart ayında hizmete başlayan raylı sistemin, Karataş ikinci etabının devreye girmesi ile 2012 yılında 12 milyon yolcu taşıdığını söyledi. Gaziantep halkının ilgisinden memnun olduklarını belirten Güzelbey, "Gar Meydanı'ndan başlayan, Burç Kavşağı'nda sona eren, depo alanı ile birlikte 15 kilometrelik raylı sistem, 6 kilometrelik Üniversite-Akkent arasındaki ikinci etabın devreye girmesi ile birlikte toplamda 21 kilometreye ulaştı." diye konuştu.
21 kilometrelik raylı sistemle 'Gaziantep'in ulaşım sorununu çözdük' demediklerini kaydeden Güzelbey, "Ancak bu başlangıçtan sonra 3. etapla devam edeceğimizi söylemiştik. 6,5 kilometrelik İbrahimli etabı ile yaklaşık 29 kilometrelik bir hafif raylı sistem ulaşım ağına kavuşmuş olacağız" ifadelerini kullandı. Raylı sistemin sabah 05.40'da işletmeye başlayarak gece 00.00'da son yolcularını aldığını belirten Güzelbey, "Elektronik Kart'ın hem otobüslerde hem de tramvayda kullanılması, çeşitli avantajlar sağlaması halkımız tarafından benimsenmiştir. Ayrıca vatandaşlarımız, toplu taşıma aracından inip diğer toplu taşıma aracına, otobüsten otobüse, otobüsten hafif raylı sisteme, hafif raylı sistemden otobüse, bir saat içerisinde ikinci binişlerde yüzde 40 ücret ödeyerek daha ucuza seyahat etmektedirler." şeklinde bilgi verdi.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder