1 Mayıs 2013 Çarşamba

Gaziantep CHP'den Çok Sert 1 Mayıs Olayı Açıklaması..

Gaziantep İstasyon Meydanı'nda kutlanırken çıkan olaylara CHP'den sert tepki geldi. Açıklamada, polisin Türk Payrağına saldıranlara , APO ve Kürdistan sologanı atanlara müdahale etmediğini ileri sürdü.

CHP Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Durdu, yaptığı yazılı açıklamada şunleri belirtti:

" 1 Mayıs İşçi Ve Emekçi bayramına gençlik kollarımız ve il örgütümüzle beraber coşkulu bir şekilde katıldık. Alana marşlarla şiirlerle girdik. Tertip komitesinin CHP’yi sahnenin yan tarafına doğru almak istemesi bizlere karşı önyargının en bariz göstergesiydi. Ülkenin kuruluşunda ve kurtuluşunda yer alan CHP felsefesini taşıyan gençler bağımsızlığımızın ve bütünlüğümüzün simgesi Türk bayrağımızı gururla dalgalandırdı. Bunu hazmedemeyen sosyalizm adı altına kendini gizlemiş ırkçı ve faşist gruplar bayrağımıza ve arkadaşlarımıza saldırdılar. Yoğun bir biçimde şişe, sopa ve hatta kaldırım taşlarına maruz kalan arkadaşlar buna rağmen Türk bayrağına sahip çıkmış. Bu ülkenin bayrağını hazmedemeyenlere karşı en onurlu mücadelelerini vermişlerdir. Bir yanda bu olaylar yaşanırken maalesef Türk Polisi bayrağa saldıranlara, Apo ve Kürdistan sloganı atanlara müdahale etme gereği duymamışlardır.
Ülkemizde sözde açılım süreci devam ederken bu tür olayların yaşanmasını manidar buluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şanlı Türk Bayrağı’nı bayrağı hazmedemeyenlerin şımarıklığını AKP’nin politikalarının bir sonucu olarak görüyoruz.

Bizler CHP’li gençler olarak görevimizi Bursa Nutku’ndan ve Gençliğe Hitabeden alıyoruz. Bir tek kişi kalsak bile onurlu mücadelemize devam edeceğiz. Saldırıya uğrayan bu ülkenin birliğini, beraberliğini savunan bütün dostlara geçmiş olsun diyoruz. Bayrağa saldıran, bayrağı hazmedemeyenleri de şiddetle kınıyoruz. Saldırı CHP seçim aracına değil Türk Bayrağınadır. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder